Ходови изпитания на новата руска подводница (видео)

Военното министерство на Русия разпространи кадри от ходовите изпитания на най-новата подводница клас “Борей”.

Снимка: RT

Коментирайки изпитанията, главнокомандващият на руските военноморски сили адмирал Владимир Королев отбелязал, че подводните сили се намират в активна фаза на развитие и изтъкнал важната роля на проектите “Борей” и “Ясен”.

“Тези лодки съставляват основата на подводните сили и отговарят на най-съвременните изисквания за такива качества като секретност, маневреност и въоръжение”, цитира телевизията на руското военно министерство “Звезда” думите на адмирала.

Днес (19 март) в Русия се отбелязва Деня на подводничарите.

Серията от атомни подводници от четвърто поколение на проекта “Борей” и “Борей-А” е предназначена да стане основата на руските военноморски стратегически ядрени сили за следващите десетилетия. До 2020 г. се планира приемането на въоръжение на осем подводници от този проект. Дължината на подводницата е 170 метра, ширината – 13,5 метра, водоизместимост – 24 хиляди тона. Подводниците приемат до 16 междуконтинентални балистични ракети с морско базиране Р-30 “Булава-30”.

Видео:

Източник news.bg RT

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент