Откриха най-големия подводен ресторант (снимки)

Откриха първия и най-голям екосъобразен подводен ресторант в света. Ресторант UNDER приема до 100 гости, а освен това служи за изследвания на околната среда. Подводното заведение се намира в Норвегия. More info: snohetta.com

Снимки: Ivar Kvaal

На норвежки UNDER има две значения – “отдолу” и “чудно”. Половината от 111-футовата конструкция на ресторанта е над водната повърхност, а другата част – под вода. Проектантите смятат, че в скоро време специалната конструкция ще се превърне в своеобразен подводен риф.

Дебелите бетонни стени позволяват на ресторанта да издържи на суровите морски условия, а масивен прозорец прегледа гледка към морското дъно, променящо се през различните сезони.

Ресторантът се фокусира върху създаването на изискано изживяване, основано на висококачествени местни продукти.

Image credits: http://www.ingermariegrini.no/

Under не е просто ресторант. В сградата има и морски изследователски център. Той приема изследователски екипи, които ще могат да изучават морската биология и поведението на подводните обитатели чрез камери и други инструменти, които са инсталирани по подводната фасада на ресторанта.

Image credits: Snøhetta

Image credits: Snøhetta


Източник BOREDPANDA

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент