Мъгла и алкохол: трима моряци решиха да слязат от кораб на рейд до бар, озоваха се на остров

Мащабна спасителна операция стартираха службите във Великобритания, след сигнал от капитана на кораб ALANA EVITA, обявяващ трима души от екипажа за изчезнали.

Тримата получили разрешение да слязат от плаващия под флага на Холандия кораб с надуваема лодка, за да отидат до бар, съобщиха медиите на острова.

Тримата моряци – руснак, холандец и филипинец, се отправили към заведение в град Бари, Уелс, а корабът бил на рейд пред Майнхед.

След солидна почерпка, триото решава да се отправи обратно към кораба.

За огромно тяхно нещастие в района паднала гъста мъгла, а вместо да се върнат обратно в Бари, моряците продължили прехода при ограничената видимост с 6-метровия RIB.

Озовали се на остров Флат Хоум в Бристълския канал.

В започналата операция по търсене и спасяване властите във Великобритания активират пет спасителни катера, включително хеликоптер.

Няколко часа били необходими за откриване на тримата моряци, които не са пострадали, но според Дейли мейл били “измръзнали”.

Моряците били върнати отново в Бари, където преминали медицински прегледи. Изданията на острова не съобщават какво е последвало.

ВИЖТЕ ОЩЕ ТУК:

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент