Мъгла и алкохол: трима моряци решиха да слязат от кораб на рейд до бар, озоваха се на остров

Мащабна спасителна операция стартираха службите във Великобритания, след сигнал от капитана на кораб ALANA EVITA, обявяващ трима души от екипажа за изчезнали.

Тримата получили разрешение да слязат от плаващия под флага на Холандия кораб с надуваема лодка, за да отидат до бар, съобщиха медиите на острова.

Тримата моряци – руснак, холандец и филипинец, се отправили към заведение в град Бари, Уелс, а корабът бил на рейд пред Майнхед.

След солидна почерпка, триото решава да се отправи обратно към кораба.

За огромно тяхно нещастие в района паднала гъста мъгла, а вместо да се върнат обратно в Бари, моряците продължили прехода при ограничената видимост с 6-метровия RIB.

Озовали се на остров Флат Хоум в Бристълския канал.

В започналата операция по търсене и спасяване властите във Великобритания активират пет спасителни катера, включително хеликоптер.

Няколко часа били необходими за откриване на тримата моряци, които не са пострадали, но според Дейли мейл били „измръзнали“.

Моряците били върнати отново в Бари, където преминали медицински прегледи. Изданията на острова не съобщават какво е последвало.

ВИЖТЕ ОЩЕ ТУК:

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС