Синдикати предлагат алтернативни варианти за развитие на Пристанище Варна

Синдикатите ще се опитват да влеят разум на правителството и да го откажат от намерението му да концесионира пристанище Варна. Това стана ясно във Варна от думите на председателя на КНСБ Пламен Димитров, предаде „Народно дело“. Той отново подчерта, че засега КНСБ е твърдо против концесия. В момента се чакат последните предконцесионни проучавания и анализи в Министерството на транспорта. След като те бъдат готови, от организацията ще седнат на една маса с министър Ивайло Московски и ще му предложат алтернативни варианти за бъдещото развитие на порта, изключващи концесия. Според Димитров такива има и чрез публично-частно партньорство може също да се гарантират инвестиции в пристанището. Основната цел на синдикатите ще е да се гарантират заплатите, работните места и социалните права на работещите, отбеляза лидерът на КНСБ.

По думите му не е късно за подобен род преговори и промяна на политиката, защото няма нищо окончателно решено. “В момента все още нямаме ясни сигнали, които да казват, че правителството е решило, че ще минава пристанище Варна на концесия и ние се опитваме да ги убедим, че това не е разумният път”, отбеляза синдикалистът.

Той добави, че летните му срещи с ръководствата на някои от големите, структороопределящи предприятия в региона са показали, че част от тях имат желанието и нагласите за увеличение на заплатите от догодина. Като пример Димитров даде Параходство БМФ, където са изразили готовност за вдигане на възнагражденията.

maritime.port.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

В крайно тежко състояние са брегозащитните съоръжения по Северното Черноморие

Снимка: Олег Ласточкин, © РИА Новости В крайно тежко техническо състояние и опасни за ползване са двадесет и девет от брегозащитните съоръжения по Северното Черноморие. Това

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент