Американският флот ще прави учение във ВВМУ, което кръсти част от библиотеката си в чест на американски адмирал

Нова секция на библиотеката на Морско училище ще носи името на американски адмирал.

Секцията освен това ще бъде запълнена единствено и само с американска военноморска литература. Това стана ясно при посещение на посланика на САЩ Ерик Рубин в училището. Според пресслужбата на училището, Рубин бил впечатлен от изградените модерни симулатори.

“Тези симулатори са толкова широко признати, че командването на Шести американски флот пожела следващото учение да се проведе в Морско училище, съвместно с Военноморските сили на още пет военноморски държави”, заявява посланикът.

На 3 април 2019 г. на официално посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ в Република България, контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили на Република България, полковник Шанън Джонсън, военен аташе на САЩ в Република България, к-н II ранг Кори Джейкъбс, военноморски аташе на САЩ в Република България, и к-н III ранг Остин Гълет, помощник-военноморски аташе на САЩ в Република България. Делегацията беше посрещната от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – той изнесе брифинг пред гостите, по време на който ги запозна с различните периоди на развитие, с традициите, проектите и учебно-материалната база на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Американската секция в библиотеката пък е създадена с цел да обогати познанията на обучаемите посредством постоянно обновяваща се база от информационно-справочни ресурси, включваща американски книги, енциклопедии, справочници, образователна литература.


Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент