Научна конференция за годишнината на флота

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов ще присъстват на откриването на научната конференция „Ролята на Военноморски сили на Република България в защитата на националните ни интереси”.

Тя ще се проведе днес в Националния Военноисторически музей в София и е посветена на 140 години от създаването на българските Военноморски сили (ВМС).

Конференцията се провежда под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и се провежда с партньорството на Комисията по отбрана към 44-ото Народно събрание.

На нея ще присъства и командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев.

Работата на научния форум ще протече в три тематични панела: „Исторически аспекти на Военноморските сили”; „Настоящи способности на ВМС на Република България” и „Перспективи за развитие на Военноморските сили на Република България”.

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент