Откриха шест чувала с кокаин край Шабла

Момент от изграждането на естакадата. Снимка: Х. Георгиева, fb.com
Снимка: Х. Георгиева, fb.com, архив

Шест чувала с наркотици е изхвърлило снощи морето край Шабла, съобщава Радио Добруджа, позовавайки се на неназовани източници. Дрогата е била иззета от Гранична полиция.

В края на миналата седмица на румънските брегове бяха открити голям брой чували с дрога. Над 150 килограма е откритият кокаин, което доведе до мащабна операция в северната ни съседка, в която бяха включени 300 полицаи, над 10 патрулни кораба и водолазни групи.

Още по темата

Допълнена 1126 ч., информация на БГНЕС:

МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла. Новината съобщи на заседанието на Министерски съвет тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов. Само преди три дни повече от 100 килограма наркотик изплува край Констанца в съседна Румъния.

Заловени са 170 кг кокаин, заяви тази сутрин Маринов. Шест пакета с кокаин са открити увити в непромокаема материя и в светлоотразителна жилетка малко под нивото на морската вода. Вероятно става въпрос за схема за предаване на пратките наркотици в открити води, допълни Маринов. В рамките на днешния ден отговорните институции ще бъдат във Варна, където ще дадат повече информация за заловените количества наркотик.

БГНЕС припомня, че на 7 април полицията в румънския град Нъводари съобщи, че няколко десетки пакети с чист кокаин са изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за над 100 кг. Жителите на Нъводари са забелязали първите пакети по плажовете още на 5 април.

По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която бе открита в края на миналия месец в делтата на Дунав. Тя бе изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно. В тайника са лодката, която се обърна, бяха транспортирани около 1 тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.

Последни новини

Последни новини

Министерството на транспорта назначава независим член в съвета на директорите на БМКЦ

Министерството на транспорта и съобщенията е обявило конкурс за за избор на един независим член в Съвета на директорите на Български морски квалификационен център, видя

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за