Сътрудничим с Иран в областта на пристанищата

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и Организацията на пристанищата и морския транспорт на Иран сключиха Меморандум за сътрудничество днес.

Стратегическият документ беше разписан от генералния директор на ДППИ Ангел Забуртов и заместник изпълнителения директор и член на борда на иранската пристанищна организация Мохаммад Али Хасанзаде в присъствието на министъра на транспорта Росен Желязков и министъра на пътищата и градоустройството на Ислямска република Иран Мохаммад Еслами.

С подписването на Меморандума ДППИ и Организацията на пристанищата и морския транспорт на Иран се споразумяха да насърчават взаимното сътрудничество помежду си по отношение на следните дейности: пристанищна организация и структура; пристанищно управление и операции, пристанищни информационни технологии и развитие и др.

Министърът на пътищата и градоустройството на Иран е на посещение у нас по повод 19-ата сесия на Междуправителствената българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество. В рамките на сесията се състоя и бизнес форум за обсъждане на въпроси, свързани с транспортната свързаност и възможностите за инвестиции, модернизацията и развитието на транспортната инфраструктура.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент