Успешен старт за Мрежата на дунавските пристанища

„Мрежата на дунавските пристанища“, изградена в рамките на международния проект DAPhNE, в който ДП „Пристанищна инфраструктура“ има ключово участие, стартира успешно през месец април 2019 г. Danube Ports Network /DPN/ ще служи като постоянен комуникационен канал за обмяна на опит, добри практики и насърчаване на трансфер на ноу-хау.

В присъствието на генералния директор на ДППИ Ангел Забуртов, избран за член на първата консултативна група на Danube Ports Network, Мрежата беше представена официално по време на Danube Ports Policy Day. Събитието се проведе в гр. Виена, Австрия. По време на срещата Забуртов участва в интерактивна панелна дискусия относно перспективите, предизвикателствата и инициативите за пристанищата на дунавския регион.

Мрежата е изградена, за да се предостави възможност на портовете да достигнат пълния си потенциал на оживени икономически центрове. Тя обединява публични и частни заинтересовани страни от дунавския регион за дългосрочно сътрудничество, с цел преодоляване на съществуващите проблеми и съвместно управление на бъдещите предизвикателства, пред които ще бъде изправен пристанищният сектор.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент