Богата програма във Военноморския музей за нощта на музеите

С разнообразна програма Военноморският музей (ВММ) се включва и тази година в Европейската „Нощ на музеите“ на 18 май (събота) 2019 г. Входът за постоянната експозиция, кораба музей „Дръзки“ и за най-новата изложба „Орденът „За храброст“ в държавните и войнски традиции“ ще бъде безплатен от 18.00 до 24.00 ч.

Гостите на Музея ще могат да видят още подготовката за изстрелване на топовни салюти и да се научат да правят морски възли в „Училището за моряци“, което традиционно организира  Клуб „Миноносец „Дръзки“, а за доброто настроение на посетителите ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Военноморските сили.

В деня на събитието ще бъдат обявени резултатите от конкурса за историческо есе, организиран от Военноморския музей и командването на Военноморските сили по повод 140 години от създаването на ВМС. Всички участници в конкурса ще имат възможност да посетят боен кораб на ВМС и да направят опознавателна  обиколка на флотския район.

Празничната атмосфера ще бъде допълнена и от документалния филм – „Мореплавателят, който сбъдна мечтата си“, посветен на ветроходеца д-р Васил Куртев, трикратен носител на  Златен глобус „Кор Кароли“, извършил околосветска обиколка  с яхтата „Одесос“ (2015 – 2017).

ПРОГРАМА ЗА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ НА ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

18.00 – 24.00 ч. ВХОД СВОБОДЕН

18.00 ч. Обявяване на резултатите и НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ от конкурса за историческо есе, организиран от Военноморския музей и  командването на Военноморските сили

18.00 – 19.00 ч. КОНЦЕРТ на Представителния духов оркестър на Военноморските сили

18.00 – 22.00 ч. УЧИЛИЩЕ ЗА МОРЯЦИ с Клуб „Миноносец „Дръзки” и топовни салюти

18.00 – 23.30 ч. СВОБОДЕН ДОСТЪП до кораб-музей „Дръзки“

18.00 24.00 ч. ОРДЕНЪТ „ЗА ХРАБРОСТ В ДЪРЖАВНИТЕ И ВОИНСКИ ТРАДИЦИИ  временна изложба

21.30 – 22.30 ч. МОРЕПЛАВАТЕЛЯТ, КОЙТО СБЪДНА МЕЧТАТА СИ документален филм  за ветроходеца д-р Васил Куртев, извършил околосветска обиколка с яхтата „Одесос“ (2015 – 2017)

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент