Разширяват полигона за практическа подготовка на „БМКЦ“

Полигонът за практическа подготовка на морски лица на „Български морски квалификационен център“ ЕАД ще бъде разширен. Това стана ясно при посещението на министъра на транспорта Росен Желязков на територията на центъра.

Според думите на Желязков досега са инвестирани над 1 млн. лева в оборудване, а се планират допълнителни инвестиции за още 1 млн. лева.

Изграденият на островната зона във Варна полигон е с реновирани учебни зали и складове за съоръжения и инвентар, противопожарен полигон и полигон за спускане и вдигане на спасителни лодки.

Изпълнителният директор на „БМКЦ“ ЕАД Ивайло Гавраилов запозна министъра с планираното разширяване на центъра. По думите му всички курсове, провеждани в центъра, са лицензирани от ИА „Морска администрация“.

При посещението на Желязков стана ясно, че курсове в „БМКЦ“ ЕАД провеждат годишно около 3 000 морски лица.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас