Удълбочават канала море-езеро във Варна

Предстои удълбочаване на канала море-езеро във Варна, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков.

Той не коментира параметрите на предстоящия драгаж, но подчерта, че с него ще се подобрят възможностите за развитие на терминалите във Варненското езеро.

„Това е голяма инвестиция, заложена в държавния бюджет“, подчерта още той.

Министърът инспектира дейностите в двата терминала на държавния пристанищен оператор „Пристанище Варна“ ЕАД. Той се запозна със закупената нова техника и обновена инфраструктура.

По думите на Желязков, развитието на терминал Варна – Запад ще бъде насочено към обработката на всякакъв вид товари и превръщането му в контейнерен хъб, а част от Варна – Изток ще се обособи като зона за обществен достъп и круизен туризъм. Той подчерта, че се търси консенсус с местната власт, обществеността, синдикатите и работещите, за развитието на варненското пристанище.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас