Легендарният кораб на “Грийнпийс” Rainbow Warrior ще посети България

Легендарният кораб на световната екологична организация “Грийнпийс” RAIBOW WARRIOR ще посети България за пореден път, научи Maritime.bg.

Тазгодишното посещение е част от общоевропейския тур “Заедно за климата” за промяна на енергийната система: използване на чиста възобновяема енергия, децентрализация и справяне с климатичната криза.

От борда на Rainbow Warrior “Грийнпийс” – България ще отправят призив към политиците да предприемат спешни конкретни мерки чрез въвеждане на дългосрочни стратегии за всички сектори и най-вече за този на енергетиката с необратими цели за отказ от въглищата до 2030 г.

Уникалният плавателен съд ще посети пристанищата във Варна и Бургас, а на борда му ще се проведат най-различни обучения, форуми за иновации, прожекции, куклен театър и, разбира се, отворени врати за всички, които желаят да го разгледат.

Кога и къде?

Варна

  • 4 юни, вторник – 15:00 – 19:00 ч.
  • 5 юни, сряда – 10:00 – 13:00 и 14:00 – 19:00 ч.

Бургас

  • 8 юни, събота – 10:00 – 13:00 и 14:00 – 19:00 ч.
  • 9 юни, неделя – 10:00 – 13:00 и 14:00 – 19:00 ч.

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент