Круизната линия Бургас – Истанбул става факт догодина

През следващата година ще бъде даден старт на регулярна пътническа линия между Бургас и турския град Истанбул, която ще включва и Инеада.

Това съобщава изпълнителният директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД Диян Димов, цитиран от местния сайт „Грамофона„.

„Едногодишната ни работа и усилия се увенчаха с успех. Хубавото е, че и турската страна се ангажира да предложи наистина конкурентни цени“, коментира Димов.

По думите му през следващия месец ще бъде направено тестово плаване по маршрута, а идеята е от юни 2020 г. круизите да станат факт.

За тях ще бъде ползван катамаран на турската фирма „ИДО“, който ще поддържа линията от 1 юни до средата на септември.

Планират се по 45 плавания в посока, а прогнозната цена, която пасажерите ще заплащат за пътуване от Бургас до Истанбул е около 140 лева.

Вижте още по темата тук:

Диян Димов: Предстои реализацията на круизна линия Бургас – Истанбул

Последни новини

Последни новини

Флотът провежда учение „Бриз“

От 10 до 19 юли 2020 г., Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско учение „Бриз 2020” отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас