Фирма изостави моряци на хляб и дъждовна вода

Екипажът на бълкер LITA (IMO: 9117416), плаващ под флага на Либерия, е принуден да събира дъждовна вода. Това съобщиха от ITF, повдигайки въпроса за здравето и живота на моряците на борда на кораба.

Съдът се намира северно от Форталеза, Бразилия, а ITF сигнализира администрацията на флага преди седмица за критичната за моряците ситуация.

Корабът се менажира от базираната в Сингапур компания “Blumenthal”, а е собственост на регистрирана в Германия фирма – “Iota Shipholding”, според данни на Equasis.

Представители на ITF твърдят, че моряците консумират единствено хляб.

“Фирмата си играе опасно с живота на тези моряци. Действията на тази фирма трябва да бъдат осъдени от цялата морска индустрия”, заявяват още от ITF.

“Тази системна злоупотреба с правата на моряците е ужасната реалност, зад която се крият много кораби под удобни флагове, позволяващи на подобни безскрупулни оператори да погазват най-основните права на работниците като достъп до чиста питейна вода”, коментират още от ITF.

Вижте още тук

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент