Благотворителен маратон в „Булярд“

Най-големият благотворителен тийм билдинг в България ще се проведе за втора поредна година на територията на „Булярд корабостроителна индустрия“ АД и „Булпорт Логистика“ АД във Варна.

На територията на корабостроителницата ще се проведе надбягване в щафетен маратон, в който ще участват отбори от големи индустриални предприятия от цялата страна.

Всеки отбор е съставен от 4 души и всеки участник трябва да пробяга 4 км преди да предаде щафетата на колегата си.

Състезанието се провежда от 2013 година в Бизнес Парк София, а през 2017 в Пловдив. А от 2018 и във Варна.

През 2018 г. в трите издания участваха повече от 1600 души от 200 от най-големите фирми в България.

Събитието е благотворително, подкрепяйки различни каузи. Business Run бе номинирано за годишните награди на Българския дарителнски форум през 2017.

Тази година участниците в Business Run Varna ще подкрепят кауза за арт терапия за деца със синдром на Даун. „Арт заниманията с терапевтична цел помагат на децата да усетят собствената си идентичност, да имат предпочитания, да правят избор, да имат чувство за собствени постижения извън рамките. Когато на деца се дава възможност да изразят себе си, те постигат истинско усещане за собствената си идентичност. Всичко това им помага да се изградят като осъзната личност“, обясняват организаторите.

Вижте още тук

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,