Морска администрация търси шеф на търсенето и спасяването

С конкурс ИА „Морска администрация“ избира „Главен директор“ на Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност“, установи проверка на Maritime.bg.

Досега дирекцията бе на подчинение на Георги Мотев (контраадмирал, о.р.), който бе заместник-командир на ВМС от 2011 до 2012 г., а по-късно и заместник-командващ и командващ на Съвместното командване на силите.

Според условията на конкурса, кандидатите трябва да имат образователно-квалификационна степен – магистър и поне 5 години опит в областта. Основната месечна заплата, според обявлението на ИАМА, е от 750 до 2700 лева.

Кандидатите трябва да защитят концепция на тема „Концепция за организация на работата в главна дирекция „Аварийно – спасителна дейност“ във връзка с изпълнение функциите на ИАМА по търсене и спасяване в българския морски отговорен район за търсене и спасяване и във вътрешните водни пътища на Република България за спасяване на бедстващи хора, кораби и самолети и борба с нефтени разливи“, след което да преминат и интервю.

Главният директор на Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност“ ръководите всички дейности по търсене и спасяване в българския отговорен район за търсене и спасяване и във вътрешните водни пътища на Република България за спасяване на бедстващи хора, кораби и самолети и борба с нефтени разливи.

Данните публикувани на страницата на агенцията сочат, че към момента са допуснати трима кандидати. Имената им обаче не са видими, тъй като агенцията е посочила само номерата на заявленията им за кандидатстване.

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg