Почистват плажове в Световния ден на океаните

Екип от доброволци на Нестле България ще подкрепи специални събития за почистване и облагородяване на плажната ивица във Варна и Бургас по случай Световния ден на океаните на 8 юни. Компанията, с подкрепата на Екопак, ще осигури всички необходими материали, за да улесни желаещите да се включат. Инициативата е част от дългосрочния ангажимент на Нестле да стимулира българските граждани да пазят околната среда и природа чиста и красива.

В Бургас Световният ден на океаните се организира от Radio Mixx, Община Бургас, ЕКОПАК, с подкрепата на участието на Нестле България. Там инициативата ще се проведе под мотото БУРГАС Е ПО-КРАСИВ – ЗАЩОТО АЗ ГО ПРАВЯ ..ТИ СЪЩО  …..KEEP GOING GREEN. Всички жители и гости на града ще имат възможността да се включат в почистването на плажната ивица и еко пътеката, като началната точка е входът на Северния плаж до Палм бийч.

Всички жители на Варна, които искат да се включат в инициативата и да допринесат за по-красив и чист град, трябва да дойдат на плаж Аспарухово, пред Ред Рок. В морската столица Световният ден на океаните се организира от Нестле България в партньорство с Община Варна, Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Сдружение „Велоклуб Устрем“, БиС – Благотворителност и спорт, Туристическо дружество „Родни Балкани“ и ЕКОПАК. Водолазите от морски клуб „Приятели на морето“ също се включат в инициативата като почистят морското дъно на плаж Траката.

Началото на почистването и в двата морски града е в 10:30 часа. Над 30 доброволци от Нестле България също ще се включат в почистването и облагородяването на плажните ивици във Варна и Бургас. Представителите на компанията, заедно с техните семейства и партньорите на инициативата ще очакват всички жители и гости на Варна и Бургас, за да превърнем красивите ни плажове в още по-приятно място за прекарване на летните дни.

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС