Кметът Портних продължава да работи за затваряне на пристанище Варна-Изток

Вижте още:
Реакция: Кметът не искал да затваря терминал Варна – Изток

Иван Портних, кмет на гр. Варна
Иван Портних, кмет на гр. Варна

В платена от ГЕРБ публикация в бизнес издание на в-к „Капитал“, кметът на Варна – Иван Портних, настоява за закриване на Пристанищен терминал Варна – Изток, в който работят близо 900 души и десетки фирми от морската индустрия, пише Петел.

Градоначалникът от ГЕРБ настоява мощностите на терминала да бъдат преместени, но нито той, нито някой от властимащите в София имат точен отговор на въпроса – къде?

От следваната политика през последните години по-скоро става ясно, че подготвяното затриване на зърнената врата на България ще удовлетвори интересите на частни пристанищни оператори.

Според Портних, нямало смисъл да съществува терминал, от който хляба си вадят пряко и косвено над 30 хил. от неговите гласоподаватели, защото реализираната печалба не можела да компенсира щетите върху пътната инфраструктура.

„И това не е някакво хрумване – има десетки примери в Европа за социализация на такива зони и превръщането им в част от градската среда. Някога пристанищата са създавали градовете, днес градовете влизат в пристанищата“, подчертава градоначалникът от ГЕРБ. „И ще продължа да работя за това“, допълва още Портних.

Последни новини

Последни новини

Министерството на транспорта назначава независим член в съвета на директорите на БМКЦ

Министерството на транспорта и съобщенията е обявило конкурс за за избор на един независим член в Съвета на директорите на Български морски квалификационен център, видя

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за