Военноморският музей отбелязва Деня на бащата

На 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и много атракции ще се проведе Денят на бащата във Военноморския музей. Празникът e посветен на специалната връзка между детето и таткото и се организира за поредна година в началото на лятната ваканция.

В този ден забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Малчуганите с помощта на техните родители ще покажат своите знания в играта „Пътешественик в морската история“, отговаряйки на 12 въпроса, свързани с експозицията на музея. За най-бързите ще има награди. Любителите на морската история ще научат интересни факти за живота на капитан Георги Георгиев – първия български ветроходец, обиколил сам света с яхта. Децата ще получат своите първи уроци по управление на яхта на специален тренажор и ще се научат да правят морски възли.

Любопитни и занимателни ателиета ще насърчат партньорството между родителя и детето. Заедно те ще се запознаят с техники за гравиране върху кожа, с един от най-древните занаяти – плъстене на вълна, ще изработват морски сувенири, ще правят оригами и ще се потопят в магията на картините, изрязани от хартия. Малките посетители на музея ще имат възможност да редят пъзел с кораб, да прочетат любопитни факти за морето в специалната читалня, да изживеят емоцията на корабния артилерист, като „седнат“ на неговото място.

Заедно с любопитните атракции, достъпни само на Деня на бащата, посетителите ще могат да разгледат безплатно постоянната експозиция на музея, временната изложба „Орденът „За храброст“ в държавните и воинските традиции” и кораб-музей „Дръзки“.

Събитието се осъществява със съдействието на Яхт клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна“ и фондация „Кор Кароли“.

ПРОГРАМА

10.00 – 18.00 ч. – ПЪРВИ СТЪПКИ ВЪВ ВЕТРОХОДСТВОТО

Демонстрация на тренажор от Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“.

10.00 – 18.00 ч. – РАБОТИЛНИЦА ЗА МОРСКИ ВЪЗЛИ с капитан Тома Томов – председател на фондация „Кор Кароли“,  и Николай Станчев – боцман на УВК „Калиакра“.

10.00 – 18.00 ч. – ДЕТСКА ЗАНИМАЛНЯ

Четене на детски книжки и игри с пъзели

10.00, 12.00, 14.00 , 16.00  ч. – ПЪТЕШЕСТВЕНИК В МОРСКАТА ИСТОРИЯ

Игра с награди за ентусиазирани морски пътешественици

10.00 – 14.00 ч. – РАБОТИЛНИЧКА ЗА ОРИГАМИ с Паша Даскалова

10.00 – 12.00 ч. – ГРАВИРАНЕ ВЪРХУ КОЖА с о.з. полк Валери Георгиев, член на Клуб „Миноносец Дръзки“

10.00 – 12.00 ч. – РАБОТИЛНИЦА ЗА ПЛЪСТИ

Древният занаят за изработка на тъкани без инструмент представя инж. Руменка Николова

10.00 – 12.00 и 15.00 – 17.00 ч. –КОРАБНАТА АРТИЛЕРИЯ ОТБЛИЗО

Заеми мястото на артилериста

11.00 и 13.00 ч. – ОКОЛОСВЕТСКОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ НА КАП. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ

Презентация на Иван Георгиев – син на капитан Г. Георгиев

13.00 – 17.00 ч. – РИСУВАМ С ИЗРЯЗВАНЕ

Дизайнерът Алина Георгиева показва как се прави картинa с помощта на скалпел

Последни новини

Последни новини

Министерството на транспорта назначава независим член в съвета на директорите на БМКЦ

Министерството на транспорта и съобщенията е обявило конкурс за за избор на един независим член в Съвета на директорите на Български морски квалификационен център, видя

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за