Шефът на Морска администрация: Казусът със спорния танкер е зациклил

Казусът, според мен, е зациклил в някакви съдебни фази. Това беше обяснението на к.д.п. Живко Петров пред репортери в отговор на въпрос за развитието на сагата с кораб BDIN (ex. BADR, сега MORGANA).

Петров присъства на учение на EMSA във Варна и бе единствен от служителите на агенцията без униформа.

Корабът си е в Бургас, бе обяснението на Петров. Според него либийската страна не можела да има никакви финансови претенции срещу Морска администрация.

В същото време обаче GNMTC твърди, че подготвя многомилионен иск именно срещу поверената на к.д.п. Петров агенция.

„Морска администрация нито е отнемала, нито е връщала, нито пък има някакви ангажименти към този кораб, доколкото той не е бил под български флаг“, заявява Петров.

По повод промените в Закона за пристанищата и твърденията, че те обслужват финансовия интерес на администрацията, Петров заяви, че възможността агенцията да получава част от пристанищните такси е заложена в европейския регламент.

Не става ясно обаче как администрацията ще получава пари и в същото време ще се произнася по жалби на фирмите, както е планирано в законопроекта за изменение на пристанищния закон у нас.

Видео:

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,