Един моряк е пострадал при атаката срещу два танкера в Оманския залив

Снимката е илюстративна.

Моряк е пострадал при днешната атака на два танкера във водите на Оманския залив. Няма опасност за живота му, съобщиха международните информационни агенции.

Maritime.bg припомня, че рано тази сутрин два танкера – FRONT ALTAIR (9745902) и KOKUKA COURAGEOUS (9568495), са били атакувани, а според непотвърдена към момента официално информация става дума за торпедна атака.

Моряците от екипажа на построения през 2016 г. FRONT ALTAIR са били евакуирани, а съдействие им оказва екипажът на кораба за генерални товари HUYNDAI DUBAI (9469900). Предполагаемото торпилиране е последвано от пожар. Според други източници, капитанът на HYUNDAI DUBAI е докладвал, че става дума за „надводен удар“.

Мениджърът на FRONT ALTAIR – International Tanker Management, съобщава, че пожарът на борда е избухнал след „експлозия“, добавяйки, че 23-членният екипаж е евакуиран. Корабът се е намирал в международни води и южната част на Ормузкия проток.

FRONT ALTAIR е превозвал нафта.

21 моряци са евакуирани от борда на другия кораб – KOKUKA COURAGEOUS. Съдът се оперира от Bernhard Schulte, които разпространиха позиция, в която се казва, че „става дума за предполагаема атака“.

Корабът е поразен в десния борд, но над водолинията. Един от моряците е пострадал, но няма опасност за живота му.

KOKUKA COURAGEOUS се намира на по-малко от 70 nm от Фуджейра. Съдът превозва метанол. На борда му не е избухнал пожар и няма непосредствена опасност от потъване.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент