Четвърти кораб придоби българската „Илиин марин“

Четвърти кораб е придобила базираната в София компания „Илиин марин“.

Става дума за построения през 2008 г. супрамакс ELEEN SOFIA (ex. Eria Colossus).

През миналата година дружеството съобщи, че планира да придобие два супрамакс кораба и смята да удвои флота си до края на тази година. Според неофициална информация, сделката е приключила при цена от 12,5 млн. щ. долара.

Управителят на „Метеор Мениджмънт България“ Андрей Филипов е заявил пред TradeWinds, че се обмисля възможността за инвестиции в танкерния сектор. Той не дава повече подробности за планираната танкерна експанзия.

Припомняме, че през миналата година адвокат Тодор Батков потвърди информацията на Maritime.bg, че е финансирал фирма „Илиин Марин“, която опитва да пробие на пазара. Той обаче допълни, че не участва в нейното оперативно управление. Батков заяви тогава, че компанията се е фокусирала единствено в оперирането на кораби за насипни товари.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

3 хил. души съкращава Subsea 7

Базираната в Люксембург Subsea 7 обяви план за съкращаване на 3 000 души. Целта е да се намалят оперативните й разходи, с което ще се спестят около 400 млн. щ. долара. Към

По света и у нас

Нов световен (без)порядък

Съперничеството между САЩ и Китай също оказва натиск върху ЕС. Брюксел трябва да се осмели на повече дипломация - и в същото време да отстоява европейските ценности.

По света и у нас