Контейнеровоз на Hapag-Lloyd удари кран

Контейнеровоз удари и изведе от строя портален кран във виетнамския терминал HICT (Hai Phong International Container Terminal).

Инцидентът е станал с кораб NAGOYA EXPRESS (IMO: 9450428), плаващ под флага на Германия, опериран от Hapag-Lloyd.

Според медии във Виетнам, ситуацията е настъпила при излизане на NAGOYA EXPRESS от терминала. Именно тогава съдът засяда на пясъчна коса, след като бива снесен от силни пориви на вятъра.

Екипажът успява да снеме построения през 2010 г. контейнеровоз от плитчината, след което се насочил обратно към HICT. През цялото време на мостика е имало пилот, според данни на местни издания.

При маневрирането за повторно заставане на терминала, NAGOYA EXPRESS удря с носа си един от крановете, струващ над 5 млн. щ. долара.

Съоръжението е изведено от строя, а местното пристанище използва хидравлични крикове за да го държи в изправено състояние.

Пилотът, който е бил на борда на контейнеровоза, е отстранен до приключване на разследването.

Последни новини

Последни новини

Министерството на транспорта назначава независим член в съвета на директорите на БМКЦ

Министерството на транспорта и съобщенията е обявило конкурс за за избор на един независим член в Съвета на директорите на Български морски квалификационен център, видя

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за