Българска компания предлага неограничена сателитна интернет връзка за кораби

Ново цялостно решение за сателитни комуникации с неограничена сателитна интернет връзка на борда на различен тип плавателни съдове, предлага българската компания NBS Maritime, съобщиха пред Maritime.bg от дружеството.

Компанията твърди, че услугата е приложима, както за товарни кораби и танкери, така и за туристически круизни кораби, яхти, спомагателни съдове, платформи и други, а за по-гъвкави планове се предлага и само с регионално покритие за басейните на отделни морета.

Изпълнителният директор на NBS Maritime Александър Александров

„Целта ни е да създадем комуникационна услуга, която дава по-голям избор и повече възможности на собствениците на плавателни съдове, като им предоставяме гъвкавост в периода на договор, различни опции за хардуерно оборудване, високотехнологично ниво на киберсигурност, бързи срокове за инсталация на услугата“, коментира изпълнителният директор на NBS Maritime Александър Александров.

По думите му, сателитният пренос се осигурява, чрез един от най-големите телепорти в Европа с изградена наземна инфраструктура, осигуряваща качествена неограничена интернет свързаност, както и в партньорство на – Inmarsat, Iridium и Thuraya.

„Екипът ни работи непрекъснато по проекти, свързани с IoT и интелигентни решения за плавателни съдове, които ще бъдат въведени съвсем скоро, като наша цел е предоставянето на готови решения за нашите клиенти“, коментира още той.

SeaDirect улеснява работните процеси, изпълнява оперативните морски комуникации в реално време, повишавайки значително ефективността и спомагайки за съкращаване на бюджетните разходи и не на последно място предлага комуникации и достъп до интернет на екипажите с техните семейства и близки.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини