Над 29 хил. круизни туристи в Русе

Увеличава се броят на посещенията на круизни кораби в Русе.

Това води и до повече туристи в крайдунавския град, коментира директорът на дирекция „Речен надзор -Русе“ към агенция „Морска администрация “ Иван Жеков, предаде БТА, информира Новини.

По думите му до 1 юли тази година при Русе са акостирали 207 кораба с общо 29 400 пътници.

В сравнение със същия период на миналата година те са били 179 с общо 25 260 пасажери, а през 2017 г. са 143 с 18 900 туристи.

Жеков обясни, че това са пасажери, които са избрали дестинация до делтата на река Дунав. Основно са американци, германци и британци. Има и туристи от други далечни държави – например, от Австралия, като от началото на сезона техният брой е 873.

Жеков коментира, че българите, които пътуват с круизни кораби, са малко. Обикновено те се записват в края на сезона. Според директора на „Речен надзор -Русе“ около 180 круизни кораба оперират по река Дунав.

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални