Спад на водните бази и атракциони по Северното Черноморие

В разгара на летния сезон, регистрацията на водни бази и атракциони в Изпълнителната агенция „Морска администрация“ във Варна закъснява.

Към момента са разкрити едва 13, подадени са и документи за още 5-6. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна директорът на институцията кап. Валентин Енчев.

Според него може да се каже, че има доста сериозен отлив или забавяне. По думите на кап. Енчев причината за по-малкото разкрити обекти това лято е пряко свързана с броя на туристите.

По информация на директора на „Морска администрация“ във Варна, засега са пуснати в експлоатация няколко открити водни бази на „Златни пясъци“, има такива в Балчик, в „Албена“ и „Шкорпиловци“.

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални