Путин очаква отговори за гибелта на подводничарите

Президентът на Руската федерация Владимир Путин очаква отговори за причината, довела до пожара на борда на „научно-изследователски подводен апарат“ в Баренцово море, при който загинаха 14 военни моряци.

Той се е срещнал с военния министър Сергей Шойгу и му е възложил лично да се запознае с докладите и разследването на инцидента.

Пресслужбата на Кремъл разпространи кратка информация от срещата им, цитирайки Путин да казва, че сред загиналите седем са с чин капитан I ранг и двама са с медали „Герой на Русия“.

По думите на Шойгу, екипажът на неназования дълбоководен научно-изследователски съд е осъществявал проучване на морското дъно в руски териториални води в Баренцово море.

„Огънят беше овладян, благодарение решителните действия на екипажа. В момента, дълбоководния апарат се намира във военноморската база в Североморск. Предприемат се мерки за проучване и установяване на причините за инцидента. Задачата за разследване на тази трагедия е поверена на комисия, ръководена от адмирал Евменов, главнокомандващ на флота“, докладва военният министър на Путин.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас