Путин очаква отговори за гибелта на подводничарите

Президентът на Руската федерация Владимир Путин очаква отговори за причината, довела до пожара на борда на „научно-изследователски подводен апарат“ в Баренцово море, при който загинаха 14 военни моряци.

Той се е срещнал с военния министър Сергей Шойгу и му е възложил лично да се запознае с докладите и разследването на инцидента.

Пресслужбата на Кремъл разпространи кратка информация от срещата им, цитирайки Путин да казва, че сред загиналите седем са с чин капитан I ранг и двама са с медали „Герой на Русия“.

По думите на Шойгу, екипажът на неназования дълбоководен научно-изследователски съд е осъществявал проучване на морското дъно в руски териториални води в Баренцово море.

„Огънят беше овладян, благодарение решителните действия на екипажа. В момента, дълбоководния апарат се намира във военноморската база в Североморск. Предприемат се мерки за проучване и установяване на причините за инцидента. Задачата за разследване на тази трагедия е поверена на комисия, ръководена от адмирал Евменов, главнокомандващ на флота“, докладва военният министър на Путин.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за