Във Варна обсъдиха обща морска програма за Черно море

Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ бе домакин на първи семинар за изпълнение на Обща морска програма за Черно море.

По време на семинара бе обсъдена рамката на морската политика, нейното актуално състояние, проекти в областта на крайбрежния и морския туризъм и морския транспорт.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения представи обща морска програма за Черно море.

Присъстващите на  семинара участваха в съвместна работна група, която разработи проект за син туризъм, както и проект в областта на морската свързаност с оглед на поканите за предложения по COSME и ЕРАЗЪМ +.

В рамките на стратегията на Европейския съюз за син растеж, секторът на крайбрежния и морския туризъм бе определен като област с особен потенциал за подпомагане на изграждането на интелигентна, устойчива и приобщаваща Европа.

Това е най – големият морски сектор по отношение на брутната добавена стойност и заетостта и според проучването за синия растеж се очаква той да нарастне с 2 – 3 % до 2020г.

В семинара участваха представители от Румъния, Украйна, Грузия, Турция и България, съобщават още от ВВМУ.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва