Румен Арабаджиев влиза в борда на Пристанище Русе

Румен Арабаджиев, снимка: в-к „Черно море“, архив 2014 г.

Румен Арабаджиев е назначен за член на съвета на директорите на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД.

Това твърдят няколко независими източника на Maritime.bg от крайдунавския град.

Арабаджиев, който е бивш директор на Териториалното поделение на ДП „Пристанищна инфраструктура“ във Варна, вероятно ще бъде избран за председател на съвета на русенския порт.

За известен период от време държавният оператор в Русе остана само с двама души в борда, тъй като действащият дотогава председател бе преназначен в „Летище Пловдив“.

Русенското държавно пристанище оперира терминали в Русе, Тутракан и Силистра. Сред терминалите е „Русе – Изток“, който е единствен речен терминал у нас, приемащ за обработка кораби при високи нива на водите на р. Дунав. Пристанището има технически капацитет за обработка на голямотонажни единици до 60 т., както и товари с по-голямо тегло или нестандартни размери, с помощта на 100-тонен плаващ кран. В района на терминал Русе – Изток има изграден и функционира Ро-Ро терминал за хоризонтална обработка на превозни средства.

Това е поредна промяна в ръководните органи на държавен пристанищен оператор за последните месеци. Припомняме, че непосредствено след изборите за Европейски парламент, смяна в борда бе извършена и в най-голямото държавно пристанище – това във Варна.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент