Румен Арабаджиев влиза в борда на Пристанище Русе

Румен Арабаджиев, снимка: в-к „Черно море“, архив 2014 г.

Румен Арабаджиев е назначен за член на съвета на директорите на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД.

Това твърдят няколко независими източника на Maritime.bg от крайдунавския град.

Арабаджиев, който е бивш директор на Териториалното поделение на ДП „Пристанищна инфраструктура“ във Варна, вероятно ще бъде избран за председател на съвета на русенския порт.

За известен период от време държавният оператор в Русе остана само с двама души в борда, тъй като действащият дотогава председател бе преназначен в „Летище Пловдив“.

Русенското държавно пристанище оперира терминали в Русе, Тутракан и Силистра. Сред терминалите е „Русе – Изток“, който е единствен речен терминал у нас, приемащ за обработка кораби при високи нива на водите на р. Дунав. Пристанището има технически капацитет за обработка на голямотонажни единици до 60 т., както и товари с по-голямо тегло или нестандартни размери, с помощта на 100-тонен плаващ кран. В района на терминал Русе – Изток има изграден и функционира Ро-Ро терминал за хоризонтална обработка на превозни средства.

Това е поредна промяна в ръководните органи на държавен пристанищен оператор за последните месеци. Припомняме, че непосредствено след изборите за Европейски парламент, смяна в борда бе извършена и в най-голямото държавно пристанище – това във Варна.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас