Спуснаха на вода втори 45000-тонен бълкер за БМФ

На вода бе спуснат втори нов 45.000-тонен моторен кораб за насипни товари, поръчан от „Параходство Български морски флот“ АД.

Това съобщиха пред Maritime.bg от параходството, което очаква приемане на кораба от китайската корабостроителница „Jiangsu New Yangzi Shipbuilding“.

Корабът е от проекта „Bluetech 45“, който е естествено развитие на успешния „Bluetech 42“, от който параходството вече оперира три кораба – РУЕН, РИЛА и РОЖЕН.

Вторият спуснат на вода 45.000-тонен съд ще носи името МИДЖУР, а строителството му се наблюдава от DNV-GL.

Maritime.bg припомня, че в края на миналия месец започнаха ходовите изпитания на първия кораб от проект „Bluetech 45“ на БМФ – ПЛАНА.

От параходството коментират, че очакват залагането на кила на третия кораб от серията до края на лятото. Съдът ще плава под името БУЗЛУДЖА.

Български морски флот планира да попълни флота си с общо шест кораба от проекта „Bluetech 45“. И при шестте Параходството запазва традицията при именуването на новопостъпващите кораби, като бълкерите продължават да носят имената на български планини и планински върхове.

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,