Стартира регата „Порт Варна“

Фото: Йеп
Фото: Йеп

От 12 до 14 юли 2019 г. “Яхт клуб Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” ще бъде организатор и домакин на традиционната „Регата Порт Варна”, за ветроходни килови яхти в класовете ORC, IRC и Conrad 25 R.

Регатата се провежда с любезното съдействие на Община Варна, “Пристанище Варна ЕАД” и застрахователен брокер, които съфинансират основните дейности.

Официалното откриване на регатата ще бъде на 12 юли, петък, от 11:00 ч.

Предвидена е Pro-Am гонка за 11:45 ч. и първи предупредителен сигнал на регатата ще бъде даден в 13:30 ч. отново на 12 юли.

Церемонията по закриването на регатата и награждаването на призьорите ще бъде на 14 юли 2019 в 18:00 ч. в Яхт Клуб „Кап Г. Георгиев – Порт Варна”.

Главен съдия на регатата е Станислав Викторов.

Желаещите да вземат участие в състезанието ще могат да се регистрират и обмерят на 11– ти юли 2019 г. от 12:00 ч. до 19:00 ч. и на 12-и юли от 08:00 ч. до 10:00 ч. в сградата на Яхт Клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”.

Регатата ще се състои от Единични серии с шест иншорни гонки за всички класове.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас