Контейнеровоз удари кей, събори кран и се сблъска с друг кораб

За сериозен инцидент с контейнеровоз в индонезийския контейнерния терминал „Semarang“ в пристанище Танджунг Имес съобщават потребители в социалните мрежи.

Кораб SOUL OF LUCK (IMO: 9148647), плаващ под флага на Панама, удря кей, а непосредствено след това и кран, който пада.

Инцидентът е станал при заставане на контейнеровоза в терминала.

Нанесени са само материални щети. Няма сериозно пострадали сред пристанищните работници и екипажа на построения през 1997 г. кораб.

Непосредствено след като събаря крана, SOUL OF LUCK продължава движението си и удря друг съд под обработка – кораб за генерални товари CERIA 8 (MMSI 525060609).

Към момента няма яснота за причините, довели до инцидента. Според местни издания, чиято информация не е потвърдена официално, два влекача са участвали в маневрата за заставане на контейнеровоза, а на борда му е имало пилот.

Видео:

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас