С над 1,2 млн. лева модернизират системата за наблюдение на риболовни кораби

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Над 1,2 млн. лева ще бъдат инвестирани за модернизиране на системата за наблюдение на риболовни кораби.

Проектът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури осигурява непрекъснат и достоверен контрол на дейностите по стопанския риболов, осъществяван от риболовните кораби.

Системите ще гарантират и обмен на данни, а ИАРА ще разработи методи за вземане на проби във връзка с данните, свързани с риболовните дейности, както и взаимното свързване на междусекторни системи за обмен на информация.

В рамките на проекта ще се изгради център за обработка и съхраняване на данни, работни станции за контрол и наблюдение на риболовната дейност и работна станция за дистанционно наблюдение.

Общата сума на инвестицията е 1 258 635,78 лв., от които 1 132 772,20 лв. финансиране от Европейския фонд за морско дело и рибарство и 125 863,58 лв. национално финансиране.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на