Още 100 свободни места ще обяви флотът до края на годината

Очаква се при успешно завършване на процедурата първият кораб да бъде доставен на ВМС до края на 2023 г., а вторият – до края на 2024 г.

Това заяви командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, цитиран от вестник „Българска армия“.

По думите на Михайлов, до края на годината, при осигуряване на необходимото финансиране от Министерство на отбраната ще се проведе втори конкурс за набиране на матроси за около 100 вакантни места.

„Вече на два пъти през 2018 и в началото на 2019 г. бяха увеличени възнагражденията на военнослужещите и цивилните служители в Българската армия. Разчитаме, че тази финансова политика ще продължи и занапред. Това ще спомогне военната професия да стане по-конкурентна на пазара на труда“, коментира още командирът на флота.

Източник в-к Българска армия

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със