Понтони за още 72 лодки в рибарския порт на Созопол

Обществена поръчка за изграждане на плаващи пристани в съществуващото рибарско пристанище в град Созопол е обявила местната Община.

Прогнозната стойност на заданието е 764 260.38 лв. без ДДС, предаде Грамофона. Срокът за изпълнение е 300 дни. Финансирането идва от Програмата за морско дело и рибарство на ЕС.

Проектът предвижда изграждане на 5 плаващи пристана, всеки от които е съставен от 2 понтона с обща дължина по 24 метра. Само петият е изграден от един понтон с проектна линия на швартоване на плавателните съдове от 24 линейни м.

С проекта се осигурява обща дължина на приставане на плавателните съдове от 216 метра, т.е. капацитетът на рибарското пристанище за приемане на плавателни съдове нараства със 72 места.

От проектна гледна точка бъдещия хидротехнически обект се реализира в крайбрежната зона и се изгражда от плаващи пристани за рибарските лодки, така че да се създадат благоприятни условия за транспортната, стопанска дейност и домуване на малките плавателни съдове, катери и рибарски лодки.

Разположението на плаващите пристани е във вътрешната акватория, т.н. „Созополски гаван“, на пристанище Созопол и те не оказват негативно въздействие върху режима на местния залив и екваториалната зона на Черно море.

Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е до 14 август тази година.

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,