SBP: Evergreen продължава да извежда кораби на подстандартни режища

Снимката е илюстративна.

Работник е загинал на корабното режище „Kabir Steel“ в Бангладеш, съобщиха пред Maritime.bg от неправителствената организация „SBP“.

Инцидентът е станал при нарязване на контейнеровоз EVER UNION (IMO 9116618), според местни източници, цитирани от организацията, бореща се за изкореняване на подстандартните практики в този тип предприятия.

Мъжът е загинал след падане от голяма височина, твърдят от SBP.

Организацията съобщава още, че само през последните 2 години са загинали четирима души в режища, оперирани от същата компания.

Преди 3 години, охранители на „Kabir Steel“ разпръскват протестиращи за права работници. Тогава охранителите ползвали огнестрелно оръжие срещу протестиращите, ранявайки седем души.

„Кораб EVER UNION е изведен на плаж в Багладеш на 19 април. Съдът е бил собственост на „Evergreen Marine“, която е под прожекторите за безотговорната си политика по извеждане на кораби от експлоатация“, подчертават от SBP.

В началото на миналата година Централната банка на Норвегия изключи компанията от най-големия си фонд, заради слаб мениджмънт, допускащ подстандартни практики.

„Досега компанията не е променила политиката си“, подчертават още от SBP, допълвайки че само за тази година общо 5 кораба на фирмата са изведени на опасни режища.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас