SBP: Evergreen продължава да извежда кораби на подстандартни режища

Снимката е илюстративна.

Работник е загинал на корабното режище “Kabir Steel” в Бангладеш, съобщиха пред Maritime.bg от неправителствената организация “SBP”.

Инцидентът е станал при нарязване на контейнеровоз EVER UNION (IMO 9116618), според местни източници, цитирани от организацията, бореща се за изкореняване на подстандартните практики в този тип предприятия.

Мъжът е загинал след падане от голяма височина, твърдят от SBP.

Организацията съобщава още, че само през последните 2 години са загинали четирима души в режища, оперирани от същата компания.

Преди 3 години, охранители на “Kabir Steel” разпръскват протестиращи за права работници. Тогава охранителите ползвали огнестрелно оръжие срещу протестиращите, ранявайки седем души.

“Кораб EVER UNION е изведен на плаж в Багладеш на 19 април. Съдът е бил собственост на “Evergreen Marine”, която е под прожекторите за безотговорната си политика по извеждане на кораби от експлоатация”, подчертават от SBP.

В началото на миналата година Централната банка на Норвегия изключи компанията от най-големия си фонд, заради слаб мениджмънт, допускащ подстандартни практики.

“Досега компанията не е променила политиката си”, подчертават още от SBP, допълвайки че само за тази година общо 5 кораба на фирмата са изведени на опасни режища.

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент