Украйна: Арестуваните в РФ моряци ще бъдат освободени

Снимка: РИА Новости

Пълномощникът на Върховната рада за правата на човека Людмила Денисова заяви, че украинските моряци, които бяха задържани от руски части в Керченския проток през ноември миналата година, скоро ще се върнат в родината си, предава “Интерфакс“.

„Постигнато е споразумение за връщането на моряците. Има и решение на Международния трибунал по морско право. В момента се оформят последните документи и смятам, че скоро ще посрещнем нашите моряци у дома“, заяви Денисова за украинска телевизия.

Адвокатът на украинския гражданин Николай Полозов, който е един от задържаните, обаче заяви, че няма такава информация.

„Знам, че се водят политически преговори, но на какъв стадий са те или каква договорка е постигната – не ми е известно“, каза юристът пред руската агенция.

Украинските моряци се намират под арест в Москва, като им е предявено обвинение за незаконно нарушаване на границата на Русия. В средата на юли от Кремъл обявиха, че не се водят преговори за освобождаването им, макар малко по-рано от Външното министерство да бе съобщено точно обратното.

Източник Фокус

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на