Украйна: Арестуваните в РФ моряци ще бъдат освободени

Снимка: РИА Новости

Пълномощникът на Върховната рада за правата на човека Людмила Денисова заяви, че украинските моряци, които бяха задържани от руски части в Керченския проток през ноември миналата година, скоро ще се върнат в родината си, предава “Интерфакс“.

„Постигнато е споразумение за връщането на моряците. Има и решение на Международния трибунал по морско право. В момента се оформят последните документи и смятам, че скоро ще посрещнем нашите моряци у дома“, заяви Денисова за украинска телевизия.

Адвокатът на украинския гражданин Николай Полозов, който е един от задържаните, обаче заяви, че няма такава информация.

„Знам, че се водят политически преговори, но на какъв стадий са те или каква договорка е постигната – не ми е известно“, каза юристът пред руската агенция.

Украинските моряци се намират под арест в Москва, като им е предявено обвинение за незаконно нарушаване на границата на Русия. В средата на юли от Кремъл обявиха, че не се водят преговори за освобождаването им, макар малко по-рано от Външното министерство да бе съобщено точно обратното.

Източник Фокус

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,