ВИДЕО: Парад на Военноморския флот на Русия

Руският флот отбелязва 323-та си годишнина от своето формиране.

Президентът на Русия и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на страната Владимир Путин прие в Санкт Петербург Главния военноморски парад по случай Деня на Военноморския флот.

На парада по водите на Нева преминаха 43 кораба и катера, включително разработените по нови проекти, съобщава “Взгляд” и Russia Beyond.

За първи път участие в главния военноморски парад взеха фрегатата “Адмирал Касатонов”, корветата “Гремящий”, дизел-електрическата подводница “Кронщадт”.

В тържествата участие взеха и малките ракетни кораби “Мытищи” и “Серпухов”, корабите за противоминна отбрана “Александър Обухов” и “Иван Антонов”, на установена за речно плаване скорост преминаха и тактически групировки на патрулните катери “Раптор” и противодиверсионните катери “Грачонок”.

След морската част от парада над Сенатския площад преминаха самолети и вертолети от морската авиация: над 40 изтребителя, въздушни танкери, летящи радари и “ловци” на подводници от съединенията и войсковите части на Въздушно-космическите сили, Балтийския, Северния, Черноморския и Тихоокеанския флот.

В речта си на парада Владимир Путин се обърна с благодарствени думи към целия личен състав на Военноморския флот и подчерта, че страната винаги ще помни подвизите на руските моряци.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент