К.д.п. Никифор Герчев бе удостоен с почетен знак за „За заслуги“ към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Почетен знак за заслуги към Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ бе присъден на к.д.п. Никифор Герчев.

Той е възпитаник на Морско училище от випуск 74-ти.

К.д.п. Герчев е сред радетелите за развитието на ВВМУ, притежава над 60 години трудов стаж и е участвал в спасяването на над 250 души на море.

Неотдавна безспорната му експертиза в тази дейност бе потвърдена с класирането му на първо място от Международната федерация по морско търсене и спасяване за „цялостен принос за световното морско спасяване“.

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров, връчи на к.д.п. Никифор Герчев почетен знак и диплом, а награденият капитан представи презентация, проследяваща целия му житейски път.

Поздравителни адреси бяха получени от командира на Военноморските сили, областния управител на област с административен център Бургас, кмета на Община Бургас, водещия инженер-конструктор Валерий Аношин от Международната космическа станция в Москва, Русия, от клуба на Военноморските офицери „Маяк“, от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола“ – Бургас.

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).