Ново студентско общежитие във ВВМУ

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ откри изцяло реновирано студентско общежитие.

То е разположено на 3 етажа, с общо 66 жилищни стаи за двама или трима студенти, като всяка стая е на площ между 16 и 20 кв. м, със самостоятелен санитарен възел.

Общежитието е за 174 студенти, като условията в него са много добри, твърдят от пресслужбата на училището.

В края на годината трябва да завърши основният ремонт и на втората 5-етажна сграда, с капацитет от 125 стаи, предвидени за 320 студенти.

Сградите са санирани, с подменена  дограма.

Основно ремонтирани са всички стаи – подменени са ВиК и ел. инсталацията, фаянсът в санитарните помещения, подовата настилка и осветлението.

Изградена е пожароизвестителна система, система за видеонаблюдение, система за интернет и кабелна телевизия (договорите с кабелния оператор са индивидуални).

Мебелите са изцяло подновени, като всеки студент разполага с гардероб, бюро, библиотека, нощно шкафче. От есента предстои разкриване в района и на пералня за индивидуално пране и химическо чистене. Общежитието се отоплява с парно на природен газ.

Месечният наем, в това число отопление, вода и електроенергия, е 104 лв. на човек. Общежитието е с ограничен достъп на външни лица, тъй като територията на Училището е с пропускателен режим и не е позволен достъп на външни лица.

Студентите могат да дооборудват стаите с лични хладилник, микровълнова печка, кафемашина, ел. кана и телевизор. Не се разрешава внасянето на готварски печки с открити плочи за готвене.

„Този ремонт бе направен с единствената цел да бъдат създадени оптимално добри условия за нашите студенти“, заяви флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров при пускането в експлоатация на новото общежитие.

Общата стойност на инвестицията за ремонта е 635 000,00 лева. „Разходите за ремонта са напълно оправдани, когато става въпрос за комфорта на нашите обучаеми“, бе категоричен капитан първи ранг о.р. Светослав Димитранов, помощник-ректор на Университета.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на