Ново студентско общежитие във ВВМУ

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ откри изцяло реновирано студентско общежитие.

То е разположено на 3 етажа, с общо 66 жилищни стаи за двама или трима студенти, като всяка стая е на площ между 16 и 20 кв. м, със самостоятелен санитарен възел.

Общежитието е за 174 студенти, като условията в него са много добри, твърдят от пресслужбата на училището.

В края на годината трябва да завърши основният ремонт и на втората 5-етажна сграда, с капацитет от 125 стаи, предвидени за 320 студенти.

Сградите са санирани, с подменена  дограма.

Основно ремонтирани са всички стаи – подменени са ВиК и ел. инсталацията, фаянсът в санитарните помещения, подовата настилка и осветлението.

Изградена е пожароизвестителна система, система за видеонаблюдение, система за интернет и кабелна телевизия (договорите с кабелния оператор са индивидуални).

Мебелите са изцяло подновени, като всеки студент разполага с гардероб, бюро, библиотека, нощно шкафче. От есента предстои разкриване в района и на пералня за индивидуално пране и химическо чистене. Общежитието се отоплява с парно на природен газ.

Месечният наем, в това число отопление, вода и електроенергия, е 104 лв. на човек. Общежитието е с ограничен достъп на външни лица, тъй като територията на Училището е с пропускателен режим и не е позволен достъп на външни лица.

Студентите могат да дооборудват стаите с лични хладилник, микровълнова печка, кафемашина, ел. кана и телевизор. Не се разрешава внасянето на готварски печки с открити плочи за готвене.

„Този ремонт бе направен с единствената цел да бъдат създадени оптимално добри условия за нашите студенти“, заяви флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров при пускането в експлоатация на новото общежитие.

Общата стойност на инвестицията за ремонта е 635 000,00 лева. „Разходите за ремонта са напълно оправдани, когато става въпрос за комфорта на нашите обучаеми“, бе категоричен капитан първи ранг о.р. Светослав Димитранов, помощник-ректор на Университета.

Последни новини

Последни новини

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Турските кораби-електроцентрали могат да осигурят енергия за Украйна

Турската Karpowership подписа Меморандум за разбирателство с държавната "Енергийна компания на Украйна" (ЕКУ) за осигуряване на енергийни мощности. Един от дискутираните

Близо 19 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

Към 28 януари общият тонаж на зърно и други селскостопански продукти, изнесени от три украински пристанища, е 18 милиона 938 хиляди 131 тона. Общо 1371 кораба са получили

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент