Отбори мерят сили в пет вида спорт на Спартакиадата на ВМС

SONY DSC

Стартира Спартакиадата по морски спортове на Военноморските сили за 2019 година.

Заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев даде начало на състезанията по пет вида спорт, които ще продължат до четвъртък, когато ще бъдат обявени и наградени индивидуалните и отборни победители.

SONY DSC

В надпреварата по гребане и ветроходство с лодка „Ял-6” (с рейково-разделно и с рейково-разрезно стъкмяване на ветрилата), теглене на въже и хвърляне на хвъргало ще се включат Пункт за базиране Бургас с два отбора – на военно формирование 22480 и сборен отбор на военно формирование 18360 и военно формирование 34590, Пункт за базиране Варна с отборите на военно формирование 38920 и на военно формирование 28580, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”  с три отбора – дамски, мъжки и смесен, както и отборът на дългогодишните участници от „Атом Козлодуй”.

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).