Канада глобява наред за опасна за китовете скорост

9 хил. щ. долара глоба ще трябва да заплати базираната в Швейцария Mediterranean Shipping Company (MSC).

Глобата е наложена от Канада, тъй като кораб на компанията не е спазил временното ограничение на скоростта в залива Сейнт Лорънс. Ограничителната мярка е въведена заради наличието в този период на годината на голям брой застрашени китове.

„Корабът-нарушител“, собственост на MSC, е плаващият под флага на Панама контейнеровоз MSC DIEGO.

Той не е единственият съд, за който е установено плаване с превишаваща разрешената скорост в залива.

По 4500 щ. долара ще трябва да платят собствениците на кораби OSLO BULK, ISOLA CELESTE и PRINCESS ASHITA.

Канада не глобява само търговски съдове. Сериозни актове отнесе и Бреговата охрана на страната, която ще трябва да плати над 13 хил. щ. долара заради превишена скорост. Установено е, че два катера на Бреговата охрана са плавали с такава – CAPE EDENSAW и CAP d’ESPOIR.

Правителствената агенция по транспорта дава 30-дневен срок на глобените компании да за заплатят наложените глоби или да ги обжалват.

Транспортната агенция подчертава, че в залива допустимата максимална скорост е 10 kn, а зоната, в която важат ограниченията е драстично увеличена през тази година. Разпореждането важи за всички кораби с дължина над 13 метра.

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по