Стартира регата „Кор Кароли iCard“

Приемат се последните регистрации за участие в Регата „Кор Кароли Айкард“. В 19-ото издание на регатата участниците могат да заявят участие чрез онлайн платформа.

Днес предстои регистрация и инспекция на яхтите до 21.00 часа в района на порт Варна, а от 1830 ч. стартира техническа конференция в сградата на ЯК ”Кап. Г. Георгиев”. Официалният старт е утре – 15 август, Ден на Варна.

Организаторите на регатата подкрепят инициативата за запазване и развиване на национален клас „Конрад 25Р”, и на предстоящото издание на Регатата ще има отделно класиране за яхтите от този клас по реално време.

През тази година катер на Военноморските сили с медицински и водолазен екип ще ескортира флотилията по дистанциите.

Утре в 1000 ч. ще бъде даден първи възможен старт на гонка тип Банан във варненски залив. Ден по-късно ще стартира офшорната гонка от Варна до Балчик, а на 17 август от Балчик до Св. Влас. Финалът ще бъде на 18 август в Бургас, където ще се проведе церемония по награждаване пред Морска гара.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва