Международен салон на подводната фотография отваря врати във Варна

67 снимки на автори от цял свят ще бъдат представени в първия Международен салон на подводната фотография, който ще бъде открит тази вечер в Градската художествена галерия във Варна.

Събитието е уникално за страната, каза за Радио „Фокус“ – Варна организаторът на салона Юлиян Недев.

67 известни подводни фотографи от цял свят са изпратили свои снимки, за да може да се случи форумът. Откриването ще е от 19.00 часа, а фотографиите ще останат в залите на третия етаж на галерията до 22 август.

В самата служба има отсети 67 от 397 фотографии. Те са в различни категории. Сред тях широкоъгълна, макро и концептуална фотография с модели под вода.

Деветима са българите, които също са предали свои фотографии за салона, а петима от тях влизат и във финалната експозиция. От Варна е Тодор Димитров, който ще получи и награда за концептуална фотография. Според Юлиян Недев тази вечер в Градската художествена галерия след откриването ще се състои и награждаването на участниците.

Източник Радио Фокус

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,