Вижте най-новия патрулен кораб на Русия в Черно море

Министерството на отбраната на Руската федерация публикува фоторепортаж от специално учение на Черноморския флот. Сред корабите, участвали в учението, е и най-новият патрулен кораб „Дмитрий Рогачев“.

Моряците отработиха близо до Севастопол попълване на корабните запаси на море и оказване на помощ на аварирали плавателни съдове.

В ученията участваха около десет кораба и спомагателни плавателни съда, както и морската авиация, предаде „Российская газета“, информира Russia Beyond.

„Дмитрий Рогачев“ е първият сериен патрулен кораб по проект 22160. Той е създаден в Татарстан, като бе прехвърлен на Черноморския флот през юни и причислен към военноморската база в Новоросийск.

Корветата по проект 22160 за първи път в историята на руското корабостроене е реализирана на модулен принцип – оръжията на „Дмитрий Рогачев“ могат да се променят и допълват в зависимост от поставената задача.

В основната си версия корабът е оборудван със 76-мм артустановка и преносимитe ракетно-зенитни комплекси (ПЗРК) „Игла“. В допълнение към тях е възможна бърза инсталация на противоподводни оръжия или крилати ракети.

Външно съдържание и реклама

Източник Снимки, Twitter

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва